FELHASZNÁLÓ: JELSZÓ:  
FOGÁSOK
FOGÁS BEKÜLDÉSE

rakacateam FOGÁSA
PONTY
5,6 kg
LIKE!

HORGÁSZJEGY

FILMAJÁNLÓ

Főoldal » HÍREK

90 mázsa egészségtől kicsattanó ponty került a tározóba 2016 november 12-én! A pontyok a 1,5-3 kg-os súlyhatárig gyarapodtak a nevelési időszak alatt!  A telepítési munkálatokban a Horgász Egyesületek BAZ MEGYEI Szövetségének halászati őrei , munkatársai mellett sok év után a Rakaca-Tó Horgász Egyesület vezetőségének tagjai is részt vettek! A Tilalmi Időszakok az alant látható táblázat szerint alakulnak! ... .


A Horgász Egyesületek B.A.Z. megyei Szövetsége már várja a kezdő, újrakezdő horgászokat miskolci irodájában. A vizsga előre meghatározott naptári napokon történik, amely vizsgákra a megadott határidőig lehet jelentkezni - közölte a szövetség weboldalán. A vizsgadíjakról, határidőkről állandó frissülő oldallal szolgál portálunk. ... .


2016 a változás éve lesz a horgász társadalom számára. Számos horgászvíz kezelője változik meg, megszűnik a kereskedelmi halászat., hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Rakaca-víztározó horgászainak életében is sok változást fog hozni ez az év. Az új horgászrendtől a kiegészítő jegyektől egy jobb irányba való fejlődést remélnek minden tekintetben  döntéshozók. Weboldalunkon is frissítésre kerülnek a jegyárak és felkerült az új horgászrend. ... .


A kép illusztráció, forrás. ontario.caEgységes állami horgászati okmányt adnak ki jövőre az eddigi horgászjegyek helyett, és az ígéretek szerint felgyorsítják az ügyintézést. A Magyar Országos Horgász Szövetség (továbbiakban: MOHOSZ) kártyaalapú horgászengedélyek kiadását tervezi. A fogási naplót pedig mobilos applikációval lehet majd kitölteni. ... .


A Magyar Közlöny augusztus 07-én jelentette meg 115. számát, amelyben kihirdetésre került a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet módosításáról szóló  223/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet, amely a kihirdetését követő 16. napon lép hatályba. Jelen írásunkban a hatályba lépő változtatásokról szeretnénk - a törvény értelmezésekben kevésbé jártas horgásztársaknak - érthetőbb képet adni. ... .


A dobogó harmadik fokára állhatott fel válogatottunk a hétvégén megrendezésre kerülő, 5. Feeder Világbajnokságon. A holland versenypálya kevés halat, az időjárás szelet esőt, az angolok, oroszok és hollandok pedig ellenfelet adtak a fiúknak. A második forduló izgalmai végére, mikor álltunk csapatban a aranyérem alatt is, csapatban a harmadik, egyéniben Sivák Matyi a 6. helyen végzett. 6. helyen, de hogyan?! Úgy, hogy mindössze 20dkg (200g) választotta el az egyéni világbajnoki címtől. Nos, ilyen és hasonló izgalmakkal tarkított VB-n vagyunk túl. ... .


A Szövetség megújítását célzó elképzeléseknek megfelelően elkészült, majd a május 29-én módosított Alapszabály felhatalmazása alapján június elején elfogadásra is került a Magyar Országos Horgász Szövetség egységes arculati elemeire és védett logo-ira vonatkozó terv. A munka során számos véleményt, grafikai elképzelést is figyelembe vettek az alkotók, ezek közül talán a legfontosabb az a szándék volt, hogy a korábbi, komoly hagyományokkal és ismertségi értékkel rendelkező MOHOSZ logo maradjon képi világában felismerhető, ugyanakkor frissüljön fel, kivitelezésében legyen több grafikai alkalmazáshoz megfelelő. ... .


ILLUSZTRÁCIÓA már beállt törvényi rendelkezés szerint a pontyfogásra szóló tilalmi időszak május 2-től május 31-ig tart. Bosszanthatja a horgászokat, ha pont egy hosszú hétvégére tervezett peca idején veszi kezdetét a tilalom. Ezért olvasható az országos szövetség (MOHOSZ) weboldalán a módosult tilalmi idő intervallum, amivel kedveztek a hétvégén a partra vonuló pontyhorgászoknak! Mi  is ezúton szeretnénk felhívni a horgászok figyelmét a határidők betartására! ... .


A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyílt pályázatot hirdet a Magyar Horgász havilap teljes munkaidős alkalmazotti státuszban ellátandó főszerkesztői munkakörének betöltésére. ... .


Az Országos Versenyhorgász Bizottság (továbbiakban: OVHB) közzétette a módosított Országos Feeder Versenyszabályzatot, amelyet a bizottság március 17-i ülésén elfogadott és 2015 április 1-től hatályba léptetett, közzétett. A módosítás oka az volt, hogy a haza szabályzat alapjául szolgáló nemzetközi szabályzatban történtek módosítások. Jelen írásban a ezeket a változásokat vesszük sorra. ... .


Az Országgyűlés döntése nyomán 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély. A módosítás pontosítja és egyértelműsíti, milyen vízterületeken és milyen iratok hiányában minősül jogosulatlannak a horgászat vagy a halászat. ... .


A fél világ legjobb horgászai gyűlnek össze nemsokára a szegedi versenypályán. A horgaszklub.eu tudósítása szerint három nagy esemény tanúi lehetünk. Pénteken sokat tanulhatunk, ha jelen vagyunk Steve Ringer és Will Raison horgászbemutatóján. A Walterland Masters idén ötödször hívja össze világ legjobb csapatait egy tavaszi versengésre. Most először pedig be is ülhetünk ezen élversenyzők, világ - és európa bajnokok közé versenyezni a Daiwa Feeder Challenge egy fordulós versenyen. ... .


Majd 150 versenyző foglalt állást az V. Tubertini Feeder Kupán! A nagy sikerű versenyen sok külföldi versenyző is részt vett, hogy összemérje tudását és felkészültségét a magyar feeder versenysport krémjével. A horgaszklub.eu beszámolója szerint a Maty-éri pálya nem mutatta igazi arcát. Mindenki megküzdött a végén mérlegelt kilókért. Valakinek győznie kell, így akik most is jól vették az akadályokat és időben adaptálták az aktuális pályaviszonyokat, azok sikert érhettek el. ... .


Egyelőre nem kell kötelezően kitölteniük a horgászoknak a fogási naplókban azokat az új rovatokat, amelyek az óra és a perc feltüntetésére szolgálnak a darabszám-korlátozással védett halfajok bejegyzésekor. Eddig a vízterületek többségén csak a hónapot és a napot kellett beírni, így e kötelezettség egészül majd ki az óra és a perc rögzítésével. Ez azonban általánosan csak akkor válik kötelezővé, ha módosul a halgazdálkodási törvényhez korábban kiadott végrehajtási rendelet (vhr). ... .


Nulla százalékra csökkentené a horgásztavakba telepített hal áfáját a Földművelésügyi Minisztérium.  Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára azt mondta: amellett, hogy a turisztikai, rekreációs és gazdasági érdekeket szolgáló horgászat esetében a halgazdálkodási vízterületeken telepített hal árában a forgalmi adó nulla százalékra csökkenjen, két érv is szól. ... .


1 2 »
ESEMÉNY

EGYESÜLETI ÉVADNYITÓ
KIÍRÁS

TEAM RAKACA FEEDER KUPA

EGYESÜLETI ÉVADZÁRÓ
KIÍRÁS
REKORD 2014
PARTNEREINK

KÖVESS MINKET!
MINDEN JOG FENNTARTVA 2010-2024 A uCoz tárhelye