FELHASZNÁLÓ: JELSZÓ:  
FOGÁSOK
FOGÁS BEKÜLDÉSE

rakacateam FOGÁSA
PONTY
5,6 kg
LIKE!

HORGÁSZJEGY

FILMAJÁNLÓ

Főoldal » 2012 » Április » 16 » Húsvéti horgászat a Rakaca Víztározón - Pál Imre írása
09:42
Húsvéti horgászat a Rakaca Víztározón - Pál Imre írása

 Imi folyamatosan megosztja velünk fogásait, tapasztalatait. Eddig ezt csak a közösségi oldalon láthattuk, mostantól, itt is beszámol majd horgászatiról. Megjegyzem ez a lehetőség mindenkinek adott. De mi előtt kitérnék konkrétan a horgászatra, szeretném pár kérdés megválaszolásával bemutatni horgásztársunkat.






(V.G.) Imi, légy szíves mondj magadról pár dolgot, hogyan fertőzött meg a peca!
 
(P.I.)"1980. február 20-án születtem Kazincbarcikán. Fiatalabb koromban a sport, a foci érdekelt, de ahogy 18 éves lettem érdekelni kezdett a horgászat is.18 éves koromra kiváltottam a horgászengedélyt, tehát a horgászat lett az egyedüli hobbim, amit a mai napig űzök, és amikor van időm tehetem a tóparton vagyok.”


(V:G:) Hol horgászol általában, milyen vizeket látogatsz?
 

(P.I.) „Egyedül jártam az észak-magyarországi tavakat. pl.: Kurityán, Szeles 1,2. Lázbérc, Tardona, majd ahogy több horgásszal beszélgettem a horgászélményeiről, tapasztalatairól egyre több tavat látogattam meg. pl.: Adács, Recsk, Palotás, Rakaca, Markaz, Maconka, és egyre jobban érdekelt a horgászat ez a nyugodt sport.”

(V.G.) Milyen halakra szeretsz horgászni, és mi volt eddig a legnagyobb fogásod?

(P.I.) "
A legnagyobb halam eddig amit ki tudtam fogni egy 12 kg-os ponty volt Harsányban, de Rakacán is fogtam már 8kg-os pontyot. A kedvenc halfajtám a ponty, és békés halakra szeretek horgászni."
 

 

 
12 kg-os harsányi fogás

 




 

 

(V.G.) Mik a kedvenc technikáid, csalijaid?
 
(P.I.) Bojlis vagy feeder technikával, módszerrel.  Bojlival, pellettel szoktam a bojlis technikánál próbálkozni és a feeeder technikánál csonti, giliszta, csemegekukorica, pufi kombinációit szoktam használni."
 


 
Most pedig megklérlek, hogy számolj be legutóbbi horgászatodról!
 

"A húsvéti hosszú hétvége horgászattal telt el. A horgász tó és a horgászhely kiválasztása a Rakaca-víztározóra esett és a horgásztanya melletti állást választottam. A vasárnapi nap borult szeles hideg időnek mutatkozott a horgászhely elfoglalása után elkezdődött a horgászat."

 

 

"2db bojlis botot vettem elő bojlis szereléssel. 30-as Trubacco monofil zsinór, 70-80gr-os csúszó bojlis ólom és 2-es pontyozó horog volt a szerelékem, a csali giliszta és csonti kombinációja volt. 80-100 m-re horgásztam, egész nap változatos kapások voltak a hideg időben. Estére 2db olyan 2kg-os pontyot és 2kg keszeget fogtam, amit nem tudtam megörökíteni, mert nem vittem a fényképezőgépet."

"Estefelé pakoltam és mentem haza, mert hidegnek mutatkozott az éjszaka. Másnap reggel ugyanott találtam az üres helyet és ugyanoda leültem. Az idő, napos, szeles volt reggelre a csónakba is befagyott a víz, ami a tó partján volt. Ezen a napon feederbotokat vettem elő és a finomszerelékes horgászatot próbáltam. Szerelékem 20-as Spro főzsinór, gubanc gátló cső, etetökosár és feeder kis horgok voltak"

 



Feederbotok akcióban

 

 

"Etetöanyagnak Maros Mix vaníliás etetőanyagot és Maros Mix-es kendermagos magmixet és koncentrátumot kevertem . Csalinak csonti gilisztacsokor pufi kombinációja volt."
 

 

 

 Felhasznált csalik
 


A bekevert etetőanyag és a csali
 
"Egész nap változatos kapások voltak úgy értem, hol volt kapás hol nem, de az eredmény a végére jónak mondható volt, mert jött amur, ponty, keszeg. A húsvéti horgászat így telt el."
 


A csali felkínálás



A második nap terítéke


 
Az első nap zsákmánya


írta: Pál Imre (imrushoho)
 képek: Pál Imre

szerkesztette: Vaskó Gergely (vasko)

 

 

Kategória: PONTYHORGÁSZAT | Megtekintések száma: 1860 | Hozzáadta:: imrushoho
Összes hozzászólás: 0
avatar
ESEMÉNY

EGYESÜLETI ÉVADNYITÓ
KIÍRÁS

TEAM RAKACA FEEDER KUPA

EGYESÜLETI ÉVADZÁRÓ
KIÍRÁS
REKORD 2014
PARTNEREINK

KÖVESS MINKET!
MINDEN JOG FENNTARTVA 2010-2024 A uCoz tárhelye