FELHASZNÁLÓ: JELSZÓ:  
FOGÁSOK
FOGÁS BEKÜLDÉSE

rakacateam FOGÁSA
PONTY
5,6 kg
LIKE!

HORGÁSZJEGY

FILMAJÁNLÓ

Főoldal » RAKACA-TÓ

Nemrég átléptük az új esztendő küszöbét, s eddig nem panaszkodhattunk a téli időjárásra…..eddig. Az elmúlt napokban elérkezett az igazi tél, kemény fagyokat, erős szelet ,havazást ígérnek az időjósok. Nem a legszebb időszaka ez a horgász sportnak. Persze akik a folyóvizek elszánt vallatói, talán ebben a pillanatban is a nagyobb folyásink partján tartózkodnak.Tavaink jege napról napra hízik, a lékhorgászat ideje érkezik el hamarosan, vagy már itt van? A jégen tartózkodásnak szabályai vannak, ezek következnek most!  ... .

2015.november 23-án betelepítésre kerül az a 75 mázsa 3 nyaras ponty, amely az éves halgazdálkodási előírásban foglaltak - közölte weboldalán a borsod megyei horgász szövetség. A telepítés napjától teljes majd részleges horgászati tilalom lép életbe a víztározó partján. ... .


Megerősített információink szerint a tározó jelentős részén eltűnt a jégtábla. A vízszint a gát rekonstrukciójának márciusi kezdése miatt feltételezhetően a téli üzemszinten, azaz a jelenlegi szinten marad. Már sokan váltottak engedélyt, s talán most is ülik a vizet a sporttársak! Ilyenkor az előző év végén telepített pontyok könnyen horogra kerülnek. Tudják is ezt a horgászok, s sietnek megfogni amíg lehet! ... .


a kép illusztráció2014.december 17-én tartotta meg vezetőségi ülését a Horgász Egyesületek Borsod Abaúj Zemplén megyei Szövetsége. Az ülésen elhangzottak szerint ez évben a gazdálkodás sikeres volt,veszteség nélkül zárták az esztendőt. "A horgászok változatlan, 2014 évi árakon  válthatnak majd napi, és éves jegyet, a Szövetség kezelésében lévő, Hámori-tó, Monoki víztározó,és a Rakacai víztározóra!" - olvasható a szövetség weboldalán. ... .


2014-ben is mind eddig minden évben lehalászásra kerülnek az ívató tavak. Az év folyamán megnőtt már fogásra érett pontyok kerülnek a vízbe. A lehalászás és a telepítés párhuzamos folyik. Telepítés után teljes majd részleges horgászati tilalmak dátumait közöljük most! ... .


 Idén - a tavalyi évvel ellentétben- hamar beköszöntött a tél. Hóesés, fagyok, ködös és rövid nappalok. A tározó december elejéig még meghorgászható volt, ám mostanra a jégtakaró fedi. A jég vastagságáról folyamatosan fogunk jelentést adni. ... .

 A Borsod online egyik olvasója kérdést intézett az internetes magazin szerkesztőinek, mégpedig a tározó vízszintjével kapcsolatosan. A magazin több illetékes személy és hatóság megkeresésével próbált eleget tenni és megválaszolni a felmerült kérdéseket. A válasz nyugtató is meg nem is. De minden kiderül a cikkből, amelyet a Borsod Online (www.boon.hu) jelenített meg ma reggel. ... .

 Pár hete még vastag jég borította a tározót, a horgászok nagy bánatára. A pecás ilyenkor már a frissen kiváltott engedélyét szorongatva várja mikor ülhet le végre a "partra", veheti elő a télen többször átvizsgált fényesre "csiszolt" botjait. Nos, amikor ezen sorokat írom már jócskán túl vagyunk március idusán, a napok egyre melegebbek, így a jégpáncél is egyre egyre engedte a márciusi szélnek, hogy hullámokkal bosszantsa a szabad vízfelszínt. Nézzük hát az elmúlt heteken készült fotókat,amit külön köszönünk Pál Imre horgásztársnak. ... .

A projekt helyszíne:

A Rakaca-víztározó  Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi, aprófalvas térségében, a magyar-szlovák határ közelében fekszik, Miskolctól 45 km-re, Szalonna, Martonyi és Meszes települések közigazgatási határain belül található.A tó 3 km hosszú és átlagosan 3 méter mély, közel 200 hektár felszínű, 5 millió köbméteres és a Rakaca-patak vizének duzzasztásával hozták létre 1958-63 között. ... .


Ponty

(Cyprinus Carpio)

Az egész földön a legszélesebb körben elterjedt édesvízi halfaj. A régiónkban nagyjából 30-35 kilósra nő meg, hossza elérheti az 1 métert.   ... .


ESEMÉNY

EGYESÜLETI ÉVADNYITÓ
KIÍRÁS

TEAM RAKACA FEEDER KUPA

EGYESÜLETI ÉVADZÁRÓ
KIÍRÁS
REKORD 2014
PARTNEREINK

KÖVESS MINKET!
MINDEN JOG FENNTARTVA 2010-2024 A uCoz tárhelye